Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La coalició d’ERC, el BNG i EH Bildu a les europees denunciarà que “els drets fonamentals són vulnerats a Catalunya”

Ara Repúbliques presenta la seva candidatura conjunta a Brussel·les per als comicis al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

La coalició d’ERC, el BNG i EH Bildu a les eleccions europees ha anunciat que denunciarà que “els drets fonamentals són vulnerats a Catalunya” en la seva campanya electoral. Ara Repúbliques donarà el tret de sortida a la seva candidatura conjunta als comicis al Parlament Europeu amb un acte aquest dimecres a la tarda a Brussel·les. En declaracions als mitjans a l’Eurocambra aquest matí, la número dos per ERC Diana Riba ha avisat que lluitaran perquè el cap de llista Oriol Junqueras “pugui ser eurodiputat en la pròxima legislatura”. “Per cada demòcrata que tanquin a la presó sortirem molts més a lluitar”, ha dit la parella de l’exconseller també en presó preventiva, Raül Romeva.

Des de la formació asseguren que el cas de l’exvicepresident Junqueras no tindrà “precedents” a l’Eurocambra i no descarten que el cas pugui acabar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, si hi ha traves perquè pugui recollir la seva acta d’eurodiputat.

Publicitat

Pel que fa al contingut del seu programa electoral, Riba ha avançat que Ara Repúbliques “treballarà no només per no retrocedir, sinó també per avançar” en els drets democràtics a Catalunya, l’Estat espanyol i la UE. “Només avançant a la política podrem resoldre els problemes polítics”, ha dit.

Presentació al públic

Posteriorment, al vespre, la coalició s’ha presentat al públic a la capital belga, a La Tentation, el local on hi ha el Centre Gallec de Brussel·les i que va acollir el desembre passat el festival Cityzen, que va oferir dotze hores de música “per la llibertat”.

Durant la presentació, Riba ha criticat la “deriva” de les institucions europees i ha dit que la candidatura defensarà “tornar als drets humans”. La número dos d’ERC també ha recordat el cap de llista i líder d’ERC empresonat, Oriol Junqueras.

Et pot interessar  La primera reunió del Govern amb comuns després d'aprovar els pressupostos acaba sense nous acords

La delegada del Govern davant la UE, l’exconsellera Meritxell Serret, ha estat una de les assistents a l’acte de presentació de la llista unitària entre ERC, BNG i EH Bildu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut