Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La caverna tremola: “Puigdemont podria tornar a Espanya i no ser detingut”

|

- Publicitat -

La caverna mediàtica espanyola, un dels tentacles de l’Estat contra Catalunya, ha començat a tremolar. Després de fer seguici del discurs oficialista per a atacar els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, després de la posició de l’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, han començat a veure la realitat.

Un dels diaris que millor representen la caverna espanyola, El Confidencial, diu que les conclusions del lletrat de Luxemburg sobre la immunitat d’Oriol Junqueras “són demolidores per als interessos de la Justícia espanyola en el cas de Carles Puigdemont”. Accepten espantats que el dictamen “assumeix completament els arguments que la defensa de Puigdemont ha anat esgrimint davant diferents instàncies i tindrà, en cas d’avalar, indubtables efectes sobre la seva actual situació”.

Publicitat

Així doncs el digital augura que si la resolució judicial avala la tesi de l’advocat general, li conferirien “la immunitat immediata al president exiliat per la seva elecció com a eurodiputat i obligarien a permetre el seu desplaçament a Espanya sense detenció possible, la seva entrada al Congrés dels Diputats per jurar el càrrec del Parlament Europeu i l’exercici d’aquesta funció”.

Expliquen que, llavors, per a poder-lo detenir, el jutge Pablo Llarena hauria d’instar el suplicatori davant el Parlament Europeu, figura que implica demanar permís parlamentari per procedir penalment contra un dels seus membres.

Fugida endavant del TS

La sala segona del Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs d’apel·lació presentat per Carles Puigdemont i Antoni Comín contra una interlocutòria del jutge Pablo Llarena en què va rebutjar la seva petició de deixar sense efecte les ordres espanyoles de recerca, detenció i ingrés a presó per ser eurodiputats electes a l’Eurocambra. El Suprem sosté que Puigdemont i Comín no han adquirit la condició d’eurodiputats, perquè aquesta està subjecta al previ acatament de la Constitució i a la presa de possessió a la primera sessió plenària. El Suprem, doncs, considera que no n’hi ha prou amb ser diputats electes per adquirir la immunitat, en contra de l’opinió emesa l’advocat general del TJUE en la qüestió prejudicial sobre Oriol Junqueras.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut