Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

JxCat denuncia que Borrell hagi estat “incapaç” de donar una resposta coordinada a la crisi d’Afganistan

|

- Publicitat -

JxCat ha denunciat aquest dimarts el “caos” durant l’evacuació d’Afganistan, així com el fet que l’Alt Representant de la UE per l’acció exterior, Josep Borrell, hagi estat “incapaç” de donar una “resposta coordinada” a la crisi del país. En un comunicat, Junts opina que l’acció dels estats sense coordinació de la UE deixa en la “incertesa” a centenars de ciutadans europeus. Així mateix, el partit defensa el dret d’asil i la protecció internacional a les “persones perseguides pel totalitarisme del règim talibà”, i aposta per aturar la devolució dels afganesos que ja es troben a la UE. JxCat també creu que una “nova onada de destrucció de patrimoni artístic i històric universal” ha de ser “perseguida” als tribunals internacionals.

La formació que presideix Carles Puigdemont també lamenta la “paràlisi” i el “fracàs col·lectiu” que representa, per la UE i l’OTAN, el “previsible col·lapse” de l’estat afganès i l’abandó de milers de persones. “Cal una reacció urgent per defensar els drets de la població civil”, conclou el text.

Publicitat

Paral·lelament, les xarxes s’han fet ressò de la manca d’unitat d’acció dins la UE, veient com cada país s’ha afanyat a repatriar la seva gent i en concret s’han queixat de la manca d’unitat d’acció recordant el que l’alt comissionat va dir fa uns deu dies: “És improbable que els talibans tornin a governar”:

Et pot interessar  Junts acusa ERC de coordinar-se amb el PSOE perquè el calendari electoral entorpeixi la presència de Puigdemont al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut