Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junts i ERC reclamen a la presidència belga del Consell que treballi pel reconeixement del català a la Unió Europea

Solé no veu "raons legítimes" per "negar drets als catalans" i Comín recorda que la llengua té milions de parlants

|

- Publicitat -

Junts i ERC han reclamat a la presidència belga del Consell de la Unió Europea que treballi pel reconeixement del català a la UE. “És l’única llengua amb milions de parlants que encara no és oficial”, ha apuntat aquest dimarts l’eurodiputat de Junts, Toni Comín, durant el ple, celebrat al Parlament Europeu d’Estrasburg i que ha comptat amb la presència del primer ministre belga, Alexander de Croo. En la mateixa línia s’ha expressat l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, qui ha demanat a Bèlgica que avanci en les converses entre estats perquè l’oficialitat del català torni a l’agenda del Consell. “No hi ha raons legítimes per negar als catalans els mateixos drets lingüístics que gaudeixen la majoria de ciutadans de la UE”, ha assenyalat.

Durant la seva intervenció, Solé ha manifestat que “milions de catalans” confien en el “compromís” de la presidència belga de continuar “treballant cap a la diversitat i la igualtat de drets” i espera que el tema torni a figurar en l’ordre del dia del Consell d’Afers Generals “al més aviat possible”.

Publicitat

Referències a l’Operació Catalunya

Comín, per la seva banda, no només ha reivindicat l’oficialitat del català, sinó que també ha fet una menció a les noves revelacions de l’Operació Catalunya. En aquest sentit, ha denunciat que Espanya sigui un estat “on no es respecta l’estat de dret” i on els responsables del cas “en surtin impunes”. “Es va revelar que el partit de Mariano Rajoy va investigar sense autorització judicial els partits independentistes, amb falses acusacions i amb el vistiplau del ministeri de l’interior, i aquesta operació va iniciar la repressió contra centenars de catalans i va violar de forma flagrant l’estat de dret”, ha denunciat.

Et pot interessar  El PSC se suma al PP i també estudia denunciar el Gover per les propostes sobre referèndum i finançament durant la precampanya

Davant aquesta situació, el també exconseller ha agraït que la presidència belga situï la defensa de l’estat de dret com una de les seves prioritats durant el semestre europeu i ha apuntat que la llei d’amnistia és “el reconeixement” que ha existit una persecució a l’independentisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut