Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Johnson diu que “s’esforçarà a fons” per evitar la independència d’Escòcia

El primer ministre britànic assegura que és “difícil d’entendre que algú vulgui separar un país amb èxit”

Avatar
Agències 06/09/2019
El nou primer ministre del Regne Unit Boris Johnson durant el seu primer discurs a Downing Street, a Londres el 24 de juliol del 2019. (Horitzontal)

El primer ministre britànic, Boris Johnson, assegura que “s’esforçarà a fons” per evitar la independència d’Escòcia. “Quin problema solucionaria?”, s’ha preguntat Johnson en un article publicat al diari ‘The Daily Telegraph’. En el text, Johnson apunta que és “difícil d’entendre que algú vulgui separar un país amb èxit” i “posar una frontera internacional a l’illa”. “M’esforçaré a fons per reforçar i preservar tot allò que valorem i estimem, i resistiré insistentment davant aquells que ens ho volen treure”, afirma el primer ministre britànic, que aquest divendres està de visita a Escòcia.

Davant el creixement del suport a la independència arran del Brexit i la voluntat del govern escocès de convocar un segon referèndum durant la segona meitat del 2020, Johson insisteix en l’article que després de la sortida del Regne Unit els escocesos rebran més suport econòmic per part de Londres, després que puguin “restaurar” la seva “llibertat”, cosa que considera un dels “grans valors” del Brexit. “Donaré suport als grangers d’Escòcia”, diu Johnson, que els promet destinar 51,4 milions de lliures més en els pròxims dos anys.