Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

IU demana a Podemos que doni suport a la investidura de Sánchez encara que no entri al govern

|

- Publicitat -

Izquierda Unida (IU) ha demanat a Unides Podem a través d’un comunicat que ha penjat al seu web que doni suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol encara que no entri a formar part de l’executiu. El grup liderat per Alberto Garzón i immers en el paraigües del de Pablo Iglesias considera que les eleccions generals del 28 d’abril van “confirmar una oportunitat històrica” que no es pot desaprofitar, i alerten que unes noves eleccions –que no es poden descartar després de la investidura fallida d’aquest dijous- “només beneficiaria les dretes”. IU considera que encara hi ha temps per evitar un “risc innecessari i inassumible” i, per això exigeix al PSOE que aposti “decididament” per un govern d’esquerres.

Al comunicat IU es mostra crítica amb Pedro Sánchez, al qui adverteix que si “acaba provocant” una repetició electoral “única i exclusivament per interessos partidistes” posarà en risc la possibilitat de “recuperar el drets perduts” durant l’última dècada.

Publicitat

Però el partit també opina que Podem ha d’exigir un acord a l’entorn de les bases programàtiques establertes a l’acord dels pressupostos generals de l’Estat del 2019 “fins i tot en el supòsit que no hi hagués un acord per constituir un govern de coalició amb el PSOE”, per tal d’evitar la repetició d’eleccions.

Finalment, IU entén que és “precisament en els moments més convulsos” quan “més fermament” cal mantenir com a “única guia” la defensa dels interessos de les famílies treballadores.

Et pot interessar  Guerra oberta entre el PSOE i el PP: el PSOE diu que Tellado ha de respondre pel 'cas Koldo' i el PP vol la dimissió d'Armengol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut