Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Investiguen una agència de comunicació espanyola per extorsionar Assange amb documents personals

Quatre espanyols serien els presumptes responsables de demanar tres milions d'euros a l'activista, que va donar suport a l'1-O, a canvi de no filtrar imatges i vídeos de la seva vida a l'ambaixada

|

- Publicitat -

Un periodista i tres informàtics són investigats per intentar extorsionar el ciberactivista Julian Assange amb vídeos, imatges i documents privats del fundador de WikiLeaks durant el seu refugi a l’ambaixada de l’Equador a Londres.

Els quatre implicats, que van demanar tres milions d’euros a canvi de no publicar els arxius, formen part d’una agència de comunicació que intentava que WikiLeaks pagués la quantitat exigida. Una operació que va topar amb una querella que el mateix Assange va presentar contra ells, el personal de l’ambaixada i els membres de la companyia de seguretat Promsecurity.

Publicitat

El focus s’ha posat sobre l’agència quan des d’un compte de Twitter fet ad hoc per amenaçar públicament amb el llançament del material WikiLeaks va començar a investigar les dades de contacte fins a trobar el periodista Martín Santos, qui ja fou condemnat a tres anys de presó per estafa i forma part d’aquesta empresa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut