Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Investiguen la COPE per quedar-se quasi la totalitat de diners recaptats en concerts benèfics

|

- Publicitat -

Cop a la COPE, la ràdio episcopal espanyola conservadora i ultraunionista. Resulta que la cadena està sent investigada pel Jutjat d’Instrucció Número 51 de Madrid, per possible estafa als seus concerts “suposadament benèfics”.

Segons explica El Confidencial, el grup comunicatiu dels bisbes podria haver-se quedat amb gran part dels diners recaptats en les actuacions benèfiques realitzades del 2010 al 2019, en lloc de donar-los a les ONG.

Publicitat

L’Audiència Provincial de Madrid i la Fiscalia s’han negat a arxivar la causa, com a demanda l’emissora de ràdio, per la “possible rellevància penal dels fets”.

Resulta que la COPE no especificava que dels diners recollits als esdeveniments musicals només el 8% anava destinat als fins benèfics. Això ho recolliria la denúncia d’un dels seus extreballadors, el periodista José Antonio Abellán, antic director d’Esports de la ràdio de la Conferència Episcopal. Abellán sosté que l’estafa podria ascendir als 47 milions d’euros.

El preu de les entrades va oscil·lar entre 35 i 48 euros i, segons el denunciant, la COPE donava a la causa benèfica una “quantitat irrisòria”. Un dels exemples seria el concert a favor de l’Associació Espanyola contra el Càncer, celebrat l’octubre de 2016, on la ràdio dels bisbes va recaptar al voltant de 589.000 euros i només va donar 33.441 euros.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut