Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Insultant piulada del diari Público sobre Serrat i el català

Ni els "progressistes" espanyols se salven de l'intrínsec unionisme

|

- Publicitat -

El diari espanyol Público sovint es caracteritza pel seu desacomplexat to d’esquerres espanyol i ha estat un dels principals rotatius a publicar i investigar sobre la corrupció del PP a les institucions.

Público, que va ser creat en l’època de la presidència de José Luís Rodríguez Zapatero de la mà de Mediapro (ara MediaPubli) havia de ser un portaveu no oficial del discurs de l’esquerra jove i progressista espanyola. Ara, ha sabut mantenir-se malgrat els canvis al poder espanyol i perdre la seva versió en paper.

Publicitat

Així i tot, la dreta i l’esquerra espanyola es troben quan es tracta de Catalunya. Només s’explica així la trista i vergonyant publicació que compara la greu i devastadora censura franquista amb un crit d’una persona en una sala de concerts.

Avui és l’aniversari de Joan Manuel Serrat, fa 75 anys. El diari Público ha volgut felicitar-lo amb el següent text que no pot amagar l’unionisme furibund de qui l’ha escrit: “Abans el censuraven per cantar en català. Ara, critiquen que ho faci en castellà”.

Comparar l’intent d’aniquilació d’una llengua i una cultura per part d’un Estat dictatorial amb el crit d’un espectador que va demanar a Serrat que cantés alguna cançó en català en un concert a Barcelona destrossa la imatge del diari a Catalunya, que encara no ha esborrat la piulada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut