Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Insultant piulada del diari Público sobre Serrat i el català

El diari espanyol Público sovint es caracteritza pel seu desacomplexat to d’esquerres espanyol i ha estat un dels principals rotatius a publicar i investigar sobre la corrupció del PP a […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 28/12/2018

El diari espanyol Público sovint es caracteritza pel seu desacomplexat to d’esquerres espanyol i ha estat un dels principals rotatius a publicar i investigar sobre la corrupció del PP a les institucions.

Público, que va ser creat en l’època de la presidència de José Luís Rodríguez Zapatero de la mà de Mediapro (ara MediaPubli) havia de ser un portaveu no oficial del discurs de l’esquerra jove i progressista espanyola. Ara, ha sabut mantenir-se malgrat els canvis al poder espanyol i perdre la seva versió en paper.

Així i tot, la dreta i l’esquerra espanyola es troben quan es tracta de Catalunya. Només s’explica així la trista i vergonyant publicació que compara la greu i devastadora censura franquista amb un crit d’una persona en una sala de concerts.

Avui és l’aniversari de Joan Manuel Serrat, fa 75 anys. El diari Público ha volgut felicitar-lo amb el següent text que no pot amagar l’unionisme furibund de qui l’ha escrit: “Abans el censuraven per cantar en català. Ara, critiquen que ho faci en castellà”.

Comparar l’intent d’aniquilació d’una llengua i una cultura per part d’un Estat dictatorial amb el crit d’un espectador que va demanar a Serrat que cantés alguna cançó en català en un concert a Barcelona destrossa la imatge del diari a Catalunya, que encara no ha esborrat la piulada.