Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Ingressen a presó dos dels feixistes condemnats per l’assalt a la Blanquerna

La policia cerca un dels ultres que va atacar la seu de la Generalitat a Madrid

Agències 15/12/2021
Els acusats d'assaltar Blanquerna han arribat a l'Audiència de Madrid acompanyats de diverses persones que han desplegat una pancarta demanant-ne l'absolució

Dos dels feixistes condemnats pel ‘cas Blanquerna’ ja han ingressat a presó, després de l’ordre de l’Audiència de Madrid i un cop havent exhaurit tots els recursos legals possibles. Es tracta de José Pedro Cruz, que està en un centre penitenciari almenys des de dilluns, i d’Íñigo Pérez de Herrasti, a presó des d’aquest dimarts, segons han confirmat fonts penitenciàries.

Dels altres 12 condemnats, un està sent cercat per la policia; un va fugir, però ja compleix pena en un centre obert des del maig, dos estan pendents de l’indult i els altres deu estan pendents d’ingressar a presó els dies vinents. Els ultradretans van ser condemnats per assaltar la seu de la Generalitat a Madrid durant la Diada de l’11 de setembre del 2013.

El recurs al Tribunal Constitucional contra la condemna de quasi tres anys de presó havia suspès l’execució de la pena l’abril passat. El Tribunal Suprem va emetre el juliol de 2020 una nova sentència, després que el Tribunal Constitucional anul·lés la primera, i va condemnar els ultradretans a penes d’entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó.