Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Holanda torna a fer mofa d’Espanya: “Si no han demanat el rescat és que no tenen pressa”

El govern de Rutte veu “sorprenent” que no s’utilitzi el MEDE i s’exigeixi un fons de recuperació ambiciós

Redacció 16/07/2020
El primer ministre Mark Rutte durant una atenció als mitjans a Brussel·les al febrer del 2020. (Horitzontal)

Que es preparin els ciutadans que les negociacions d’Espanya per intentar tenir un rescat sense interessos va pel camí del pedregar. S’albiren retallades i, una vegada més, es demostra que Catalunya necessita abandonar d’una vegada per totes aquest Estat fallit i que els seus socis europeus no respecten.

És el cas d’Holanda, que ha tornat a fer mofa dels països del sud d’Europa. Des dels Països Baixos es recrimina als estats més afectats per la pandèmia, com Espanya i Itàlia, que no hagin demanat el fons de rescat, el MEDE. “L’ha demanat algú? No. Llavors aquests països no tenen pressa”, es queixen fonts diplomàtiques holandeses de cara a les negociacions pel fons de recuperació. En aquest sentit, veuen “sorprenent” que després de la difícil negociació per pactar un accés al fons de rescat sense la Troika, cap país l’hagi demanat.

Per això, asseguren que és “difícil” explicar a Holanda que “alguns països demanen més diners” amb el fons de recuperació (amb transferències i préstecs) quan hi ha un fons de rescat (préstecs) “que no s’utilitza”.