Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Gol del PNB a l’exèrcit espanyol a canvi del suport als pressupostos

Expulsa els soldats de la seva caserna a Loiola per construir 2.000 ‘eco-habitatges’

Gerard Sesé
Gerard Sesé 24/11/2020
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president del PNB, Andoni Ortuzar, encaixen les mans arran del seu acord d'investidura (horitzontal) 30/12/19

El PNB ha aprofitat la geometria variable i la seva posició clau per a sucar pa en les peticions a Pedro Sánchez i al “Gobierno més progressista de la història”.

Si ja va aconseguir, condicionant el seu ‘Sí’ als PGE, carregant-se l’impost verd al dièsel, una mesura també demanada per Ciudadanos que fa enrabiar Podemos i que no ha suposat cap dificultat per l’acord amb ERC i EH Bildu (suposa una pèrdua de 450 milions d’euros d’ingressos) ara s’ha conegut un altre gol, en aquest cas a l’exèrcit espanyol.

L’Exèrcit espanyol haurà d’abandonar la caserna de Loiola, a Donosti. L’operació es culminarà el 2021 i les dues parts (Defensa i Ajuntament de Sant Sebastià) hauran de negociar el preu del traspàs. També caldrà buscar una ubicació per al mig miler d’efectius allà destinats. L’espai castrense es desmantellarà per construir 2.000 “eco-habitatges”.

Relacionats