Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Foc creuat entre Israel i Hezbol·là arran de la mort del número 2 de Hamàs al Líban

L'exèrcit d'Israel ha contraatacat colpejant edificis militars i "infraestructures del grup terrorista"

|

- Publicitat -

Les milícies de Hezbol·là han llençat aquest dissabte al matí 62 coets contra Israel, a la base militar de Meron, en resposta a la mort del número 2 de Hamàs, Saleh al Arouri, dimarts passat. Segons ha informat l’agència libanesa ANN, l’atac s’ha produït quan passaven uns deu minuts de les vuit del matí, hora local, i forma part d’una “resposta inicial a l’assassinat de Saleh al Arouri” i hauria provocat ferits. La base militar de Meron es troba situada al cim de la muntanya de Jarmaq, des d’on les forces militars israelianes duen tasques de control i vigilància.

En resposta a aquest atac d’Hezbol·là, l’exèrcit d’Israel ha atacat aquest dissabte posicions de Hezbol·là al Líban després de rebre el llançament de diversos míssils des d’aquest país. Ho han informat les Forces de Defensa d’Israel, que han assegurat haver colpejat edificis militars i “infraestructures del grup terrorista” dins de territori libanès.

Publicitat

L’atac del passat dia 2 es va dur a terme amb un dron a Beirut, concretament a Dahiyah, un suburbi al sud de la ciutat i coneguda per ser un bastió de Hezbol·là. A banda del número 2 de Hamàs, en l’explosió també van morir mitja dotzena de persones més.

A banda del llançament de projectils al Líban, el Ministeri de Salut de Gaza ha informat que des de l’inici dels atacs israelians el passat octubre han mort a la Franja de Gaza almenys 22.722 persones i 58.166 han resultat ferides. D’aquests, 122 han mort les darreres 24 hores i 256 han estat ferits.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut