Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Felipe VI lloa el TC per “conciliar” la unitat d’Espanya malgrat la seva diversitat

Considera, a més, que en 40 anys ha fet una “gran aportació democràtica” a l’Estat

Redacció
Redacció 06/07/2020

Els poders fàctics de l’estat es protegeixen entre ells per a subsistir. El cap d’Estat, el Borbó Felipe VI ha destacat l'”enorme i valuosa” aportació que el Tribunal Constitucional ha brindat a la consolidació de la democràcia després de quaranta anys “conciliant” la unitat i diversitat de l’Estat, i ha demanat apreciar a aquesta institució amb “tota consideració i respecte”. El mateix tribunal que es va carregar l’Estatut votat pel poble català a instàncies del PP.

El tribunal de garanties ha celebrat aquest dilluns el seu quaranta aniversari en un acte solemne presidit pel rei i que ha estat marcat per les mesures de seguretat que ha imposat la pandèmia del coronavirus.

Pel cap de l’Estat, l’alt tribunal ha contribuït a “vetllar per la supremacia constitucional en què la democràcia, necessàriament, s’assenta” i ha ostentat un paper “central” i “clau” durant el període “més llarg de desenvolupament social, polític i econòmic de la història d’Espanya”.

El rei també ha lloat la seva defensa “del principi de submissió de tots els poders a la Constitució a la llei, garantint que les controvèrsies en la vida política es resolguin a través dels procediments legals”.