Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Felipe VI lloa el TC per “conciliar” la unitat d’Espanya malgrat la seva diversitat

|

- Publicitat -

Els poders fàctics de l’estat es protegeixen entre ells per a subsistir. El cap d’Estat, el Borbó Felipe VI ha destacat l'”enorme i valuosa” aportació que el Tribunal Constitucional ha brindat a la consolidació de la democràcia després de quaranta anys “conciliant” la unitat i diversitat de l’Estat, i ha demanat apreciar a aquesta institució amb “tota consideració i respecte”. El mateix tribunal que es va carregar l’Estatut votat pel poble català a instàncies del PP.

El tribunal de garanties ha celebrat aquest dilluns el seu quaranta aniversari en un acte solemne presidit pel rei i que ha estat marcat per les mesures de seguretat que ha imposat la pandèmia del coronavirus.

Publicitat

Pel cap de l’Estat, l’alt tribunal ha contribuït a “vetllar per la supremacia constitucional en què la democràcia, necessàriament, s’assenta” i ha ostentat un paper “central” i “clau” durant el període “més llarg de desenvolupament social, polític i econòmic de la història d’Espanya”.

El rei també ha lloat la seva defensa “del principi de submissió de tots els poders a la Constitució a la llei, garantint que les controvèrsies en la vida política es resolguin a través dels procediments legals”.

 

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut