Dimarts, 18 de maig de 2021 - Edició 1027
La República

Espanya s’esberla: Ja són 24 els ajuntaments que aproven una moció per la independència de León

Els defensors de trencar Castella i Lleó guanyen adeptes

Redacció
Redacció 20/02/2020

El moviment polític que pretén trencar Castella i Lleó i convertir-la en dues autonomies diferents agafa força. Tot va començar amb el partit Unión del Pueblo Leonés i l’han anat abraçant partits d’àmbit nacional com PSOE o Ciudadanos.

Pretenen crear una nova CCAA, la número 18, i que la que en queda es digui Castilla la Vieja. Consideren que León és definida com una regió històrica i es basen en la divisió territorial d’Espanya del 1833 i la formarien les províncies de Lleó, Salamanca i Zamora.

El moviment s’ha fet gran i ja s’ha aprovat una moció de separació a 24 pobles de, inclosos la capital, Lleó i Zamora. Només dos pobles l’han refusat.

Sobre els vots en contra, justament, Luis Mariano Santos, secretari general d’Unión del Pueblo Leonés ha denunciat que PP, PSOE i Ciutadans d’àmbit estatal “estan pressionant els seus regidors perquè votin en contra” d’aquest tipus d’iniciatives. “Els està sortint malament la jugada perquè molts regidors ja s’han saltat la disciplina de vot del seu partit”, celebra.