Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Espanya reconeix haver contractat empreses a l’exterior per millorar la seva imatge pel procés

|

- Publicitat -

La diplomàcia espanyola neda a contracorrent per la mala imatge que gaudeix el regne d’Espanya a causa de la lluita Catalana. La repressió, la violència policial, la judicialització extrema i la negativa a oferir propostes reals han quallat a l’exterior de l’Estat que Espanya no és una democràcia plena i que els drets dels catalans han quedat vulnerats.

El diputat de l’esquerra abertzale, Jon Iñarritu, de Bildu, ha fet un seguir de preguntes al Gobierno i aquest ha quedat retratat en les seves respostes. El basc preguntava a l’executiu de Pedro Sánchez sobre les informacions que afirmaven que l’ambaixada espanyola als Estats Units havia contractat una empresa externa per a millorar la seva imatge.

Publicitat

Iñarritu pregunta si hi ha més països on Espanya ha fet contractes similars i, sorprenentment, sí. A part de reconèixer el contracte d’una empresa de comunicació als EUA “per facilitar el contacte amb els mitjans locals” el Gobierno reconeix que ha fet el mateix a Bèlgica, Regne Unit, Suïssa, Alemanya, França i Mèxic.

Uns països que, evidentment, no són atzarosos. A França necessiten enfortir els lligams que en temps passats havien existit amb la lluita contra ETA. França sap que el problema català no hi té res a veure i l’Estat ha quedat descol·locat. La prova és l’autorització de la gran manifestació a Perpinyà que ha enrabiat la diplomàcia espanyola.

Al Regne Unit hi havia l’exiliada Clara Ponsatí i una euroordre pendent, a Bèlgica hi ha el consell per la república i més exiliats catalans, entre ells el persident Carles Puigdemont. A Suïssa hi ha Marta Rovira i Anna Gabriel. Alemanya és clau en la lluita estratègica contra la internacionalització del procés a Europa.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut