Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Espanya ja té l’ultradreta instaurada al cor del Congreso amb una vicepresidència

|

- Publicitat -

Vox ha obtingut finalment una vicepresidència a la Mesa del Congrés gràcies al fet que PSOE i Podem no han presentat un tercer candidat a les vicepresidències. Malgrat que ERC i JxCAT han donat suport als candidats de Podem per reforçar el cordó sanitari, el fet que el PSOE i Podem hagin concentrat el seu vot en Alfonso Rodríguez Gómez de Celis (PSOE) i Gloria Elizo (Podem) per aconseguir les vicepresidències primera i tercera i no hagin presentat un tercer candidat ha deixat la vicepresidència segona per a Ana Pastor (PP) i la quarta per a Ignacio Gil-Lázaro (Vox).

El líder del PP, Pablo Casado, ha aplaudit l’elecció de Gil-Lázaro en el moment de l’anunci del resultat.
Finalment no ha calgut l’acord entre PP, Cs i Vox que reclamaven els populars per fer possible l’equació, de manera que la ultradreta ha entrat a l’òrgan de govern de la cambra amb els seus propis vots (52).

Publicitat

Queda encara la votació de les secretaries de la Mesa, que seran previsiblement per a Gerardo Pisarello (En comú Podem), Sofia Hernanz (PSOE), Adolfo Suárez Yllana (PP) i la incògnita d’una última secretaria per al PP, Cs o Vox.

La Mesa quedarà constituïda amb majoria progressista sota la presidència de Meritxell Batet. PSOE (3) i Podem (2) hi ocuparan cinc llocs, i la dreta quatre amb PP (2), Vox (1) i un últim secretari del PP, Cs o Vox.

Diputats de Vox i Cs protagonitzen un enfrontament al Congrés pels llocs a la cambra

Diputats de Vox i de Cs han protagonitzat un enfrontament al Congrés una hora abans de l’inici de la sessió constituent pels llocs que han ocupat uns i altres a la cambra baixa, on encara no s’ha assignat la ubicació dels grups. Segons han explicat el portaveu dels comuns, Jaume Asens, i el diputat de Bildu, Jon Iñarritu, als seus perfils de Twitter, s’ha produït un intercanvi de crits, insults i fins i tot alguna empenta. El motiu, segons diverses fonts, és que Vox ha ocupat el lloc que habitualment tenia Ciutadans a l’última legislatura al centre de l’Hemicicle, a la segona filera de la part central de la cambra, fet que ha provocat la queixa dels diputats d’Inés Arrimadas, que han vist com la seva representació queda reduïda a 10 escons.

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut