Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

Espanya internacionalitza la seva prepotència després de l’examen de drets humans de l’ONU

El Gobierno diu que estudiarà les 275 recomanacions fetes pels Estats i dirà abans de juny quines accepta

Redacció
Redacció 24/01/2020
El secretari d'Estat d'Afers Exteriors Fernando Valenzuela Marzo en una declaració als mitjans després de l'examen de drets humans d'Espanya a l'ONU, a Ginebra el 22 de gener del 2020. (Horitzontal)

Espanya ha exportat la seva prepotència i fatxenderia a escala mundial i sense despentinar-se. I és que lluny d’avergonyir-se després d’haver rebut, ni més ni menys, 275 recomanacions dels Estats membres de l’ONU durant l’examen de drets humans que va passar dimecres a Ginebra, ha tret pit i diu que ja veurà quines accepta i quines no.

Així ho ha comunicat aquest divendres un representant de l’Estat davant les Nacions Unides en la segona sessió de l’examen periòdic de drets humans. El govern espanyol haurà de decidir quines d’aquestes propostes es compromet a implementar abans de meitats de juny, quan se celebrarà la sessió del Consell de Drets Humans de l’ONU on s’ha d’aprovar l’informe final de l’examen. Una setantena de recomanacions demanen millores per afrontar la discriminació i la situació dels immigrants i refugiats, una quarantena de països exigeixen avançar en la lluita contra la violència de gènere i una quinzena reclamen garanties de protecció del dret d’expressió, reunió i protesta a l’Estat.
Dues propostes fan referència explícitament a Catalunya. Veneçuela demana al govern de Pedro Sánchez que iniciï un “diàleg constructiu amb el poble català i les seves institucions”.

Per la seva banda, el Pakistan reclama al Govern que adapti la llei de llocs de culte a la legislació internacional.

Relacionats