Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Espanya es guanya mala fama a Europa: només ha executat el 39% dels fons estructurals

|

- Publicitat -

#MarcaEspaña: Desconfiança de les institucions de la UE que ara ha d’enviar una pluja de milions a l’Estat per a sortir de la crisi provocada per l’Estat espanyol s’ha guanyat la mala fama a consciència. Una imatge gens bona que no ajuda a l’hora de seguir rebent ajudes de les institucions de la unió Europea.

I és que Espanya només ha executat el 39% dels fons estructurals de la UE, unes dades que posen en perill les següents remeses que ha de rebre.

Publicitat

I és que l’executiu de Pedro Sánchez està a punt de rebre una pluja de milions d’Europa amb el rerefons dels problemes que ha tingut per gestionar els ajuts que li van arribar abans de la pandèmia.

Fins al passat 31 de juliol, Espanya encara s’ha de gastar el 61% dels fons estructurals concedits per la Unió Europea i encara tenia un 20% d’aquestes ajudes pendents d’assignació, segons explica EconomiaDigital.

Dels prop de 56.400 milions d’euros en fons estructurals concedits a Espanya per al període de 2014 a 2020, a sis mesos de la conclusió el termini, només s’havien gastat 22.000 milions d’euros, la mateixa xifra estava en tràmit i uns 11.275 perillaven perquè ni tan sols s’havien assignat.

I és que cal tenir en compte que, malgrat les desavinences amb països com Holanda, Espanya és un dels països més beneficiats pels fons europeus. El problema és com els gestiona i per això molts països del nord volien enviar crèdits i no pas ajudes a fons perdut.

Justament, per a evitar situacions vergonyoses com les que passen a l’Estat espanyol, el Parlament Europeu ha donat facilitats als països membres perquè tramitin els fons estructurals pendents d’assignació del pla 2014-2020. Aquestes facilitats es tradueixen en una major flexibilitat i en la possibilitat de destinar-los per a la lluita contra la Covid-19. Caldrà veure si el Gobierno “més progressista de la història” no fa perdre als ciutadans les ajudes europees per la seva mala gestió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut