Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Espanya és el quart estat de la UE amb més irregularitats en l’ús de fons estructurals i agrícoles, segons l’OLAF

L'agència ha detectat 2.340 irregularitats a l'Estat en l'ús d'aquests fons 

|

- Publicitat -

L’informe anual de l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) apunta a Espanya com el quart estat de la UE amb més irregularitats en l’ús de fons estructurals i agrícoles. El document que avalua l’activitat el 2022 indica que l’agència ha detectat 2.340 irregularitats a l’Estat relacionades amb la gestió dels fons estructurals i d’inversió europeus i els fons per a l’agricultura i el desenvolupament rural entre els anys 2018 i 2022.

Aquesta xifra suposa un impacte sobre el 0,2% dels fons rebuts i situa l’Estat en quarta posició en país amb més irregularitats en aquests àmbits, només per darrere de Polònia, Romania i Itàlia. Luxemburg és el país on menys irregularitats s’han detectat, seguit de Xipre i Malta.

Publicitat

En l’informe sobre l’activitat el 2022, l’OLAF apunta que va recomanar recuperar 426,8 milions d’euros del pressupost europeu de fraus i irregularitats després de concloure 256 investigacions i d’emetre 275 recomanacions a autoritats dels estats i europees. A més, el document remarca que l’OLAF també va evitar despeses indegudes per valor de 198 milions d’euros i va traslladar a la fiscalia europea 71 casos per possibles activitats delictives.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut