Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Espanya es deixa 350.000 euros en rentar les catifes del Palacio Reial

#MarcaEspaña Es netejaran un total de 3.448,56 metres quadrats de teles

Redacció
Redacció 09/01/2020

Mantenir la corona espanyola no és barat. I no només pels salaris, viatges i dietes dels múltiples membres de la Casa Real, sinó també per a mantenir les seves imponents excèntriques estances.

Tal com publica el Boletín Oficial del Estado (BOE), l’Estat es gastarà un dineral pel “servei de recollida, neteja i posterior col·locació de les catifes dels Salons i dependències del Palacio Real de Madrid”. L’empresa que ha aconseguit el contracte públic facturarà un import total de 349.026,92 euros amb IVA inclòs.

‘Peña Internacional SL’ haurà de recollir i embalar les catifes, transportar fins al seu magatzem on desempolsegaran, rentaran, s’assecaran i alinearan les fibres. Després d’això s’embalaran i es transportaran de nou fins al Palacio Real on es col·locaran. El termini d’execució és de 40 mesos.

Segons explica el digital Voz populi, “el total de metres quadrats de catifes objecte de contractació és de 3.448,56 metres quadrats, entre els quals s’inclouen els buits de venda i els passos de porta entre salons”.