Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Espanya crea un comitè d’experts per netejar la imatge internacional i ja rep crítiques internes

|

- Publicitat -

Fa temps que la imatge d’Espanya està enfonsada (com els submarins S-80 de la Marina espanyola). La gestió de la pandèmia encara ha acabat de dilapidar el nom d’Espanya al món.

L’executiu de Pedro Sánchez ho sap i ha decidit, a través del Ministeri d’Exteriors, (i per una enèsima vegada), crear un grup d’experts per reflexionar sobre la pluralitat que caracteritza el país i canalitzar cap a la millora de la reputació espanyola i també per analitzar les fortaleses i l’essència de país que puguin ser explicades a l’exterior. Res nou, una España Global segona part.

Publicitat

Però, encara que es tracti d’una idea embrionària, el projecte ja ha rebut crítiques, concretament, per part dels mateixos diplomàtics espanyols. Tal com explica Vozpopuli, ambaixadors consideren que “és fum i una pèrdua de temps”.

Fins i tot, el mitjà citat explica que “hi ha malestar” i que diverses fonts diplomàtiques afirmen que només servirà per vendre titulars durant alguns dies, però que l’informe d’aquest comitè, si arriba finalment, no es traduirà en res concret.

És més, la sensació entre alguns diplomàtics és que aquest grup només afegirà més càrrega de treball a les ambaixades. I que l’informe que es presenti serà una “col·lecció d’idees, grans conceptes” i, lamenten alguns, “molta paraula buida que sona molt bé, però no aporta res”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut