Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Escopinada del PSOE a les negociacions amb ERC: salva el decret contra la República digital

|

- Publicitat -

Els potencials socis del PSOE per facilitar la investidura de Pere Sánchez s’han desmarcat aquest dimecres de el decret llei contra la ‘república digital’, que s’ha debatut la seva convalidació a la Diputació Permanent de Congrés. ERC, el PNB i Compromís han criticat una norma que ha estat, així mateix, durament qüestionada per part de Junts i EH Bildu. El PP, per la seva banda, ha avançat que recolzarà la seva convalidació aixi com Ciudadanos. Podemos s’ha abstingut.

El torrent de crítiques a el decret-llei s’ha produït durant el debat que s’ha suscitat després que la ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, presentés la norma que el Gobierno va aprovar el passat 31 d’octubre “per raons de seguretat pública en matèria d’administració digital, contractació de el sector públic i telecomunicacions”.

Publicitat

En nom d’ERC, Montserrat Bassa, ha avisat l’executiu que hauria de “retirar” el decret llei no per aconseguir un pacte amb la seva formació, sinó “pels drets i llibertats de la sobirania espanyola i per pura democràcia”. “Els honraria que reflexionessin i assumissin que es van equivocar al presentar-lo”, ha deixat anar Bassa, després de desqualificar la norma cridant-la “llei mordassa digital”.

La diputada independentista s’ha queixat que el decret-llei s’aprovés coincidint amb l’inici de la campanya electoral “per fer callar” les protestes que tenien lloc a Catalunya contra la sentència del Procés’. “No poden frenar la nostra indignació per decret”, ha avisat.

Per la seva banda, la portaveu de JxCat, Laura Borràs, ha definit el decret llei com “un cop d’Estat digital” d’un “Estat tecnòfob” que “es protegeix a si mateix contra els ciutadans”. “És la ‘Llei Corcuera digital’, la llei de puntada al servidor sense ordre judicial”, ha denunciat, incidint en què la norma “no té res a envejar a les dels règims autoritaris”.

Et pot interessar  Tomàs Molina diu que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política
Publicitat

Opinió

Minut a Minut