Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC insta el Consell de la UE a reclamar explicacions a Espanya per les relacions entre el CNI i Es Satty

|

- Publicitat -

Esquerra insta el Consell de la UE i la Comissió Europea a reclamar explicacions a Espanya per les relacions entre el CNI i Es Satty publicades pel diari Público. En una pregunta registrada per l’eurodiputada Diana Riba s’informa les dues institucions europees de la investigació periodística sobre els presumptes contactes entre la intel·ligència espanyola i l’imam de Ripoll, cervell dels atemptats a Barcelona. Concretament, es denuncia que el CNI no va comunicar la informació obtinguda als Mossos tot i que el cos té competències en lluita antiterrorista.
Per tot plegat, Riba pregunta si s’instarà el govern espanyol “a clarificar els fets” i reclama que els Mossos puguin tenir accés a organismes internacionals com Interpol, Europol i Sirene.

Per altra banda, també demana a les institucions què faran per garantir el bon funcionament de la cooperació policial i el flux d’informació entre els estats membre de la UE i els diferents cossos dins d’un mateix estat.

Publicitat

En declaracions als mitjans, Diana Riba ha qualificat de “molt preocupants” els fets que recull Público. “Sorgeixen molts dubtes i, per tant, es requereixen moltes respostes”, ha afirmat l’eurodiputada, indicant que cal esclarir-ho “urgentment”.

“L’Estat ha de donar explicacions, també a nivell europeu i, si cal, pagar les conseqüències d’una conducta altament irresponsable, estem parlant de vides humanes i de conseqüències irreparables”, ha afegit.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut