Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC i Junts discuteixen per les comparacions entre el cas Borràs i el dictamen de l’ONU

|

- Publicitat -

Més baralles entre Junts i ERC. La portaveu republicana, Marta Vilalta, ha avisat que no es pot comparar la resolució de l’ONU amb el cas de Laura Borràs, seguint la línia de les declaracions del president del Govern, Pere Aragonès. Per la seva banda, Junts insisteix que “no hi ha cap diferència”.

“Barrejar repressió amb corrupció és fer un flac favor a l’independentisme”, ha assegurat Vilalta després de fer-se públic que la Mesa ha ratificat la suspensió de la presidenta de la cambra i ha descartat que Junts empri com a augment la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides.

Publicitat

La secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula (Junts), ha insistit a comparar el dictamen internacional que denuncia la vulneració de drets dels diputats suspesos per l’1-O amb la situació de Laura Borràs, suspesa com a presidenta del Parlament.

Madaula ha argumentat que el document parla de la “privació dels drets polítics, i no del presumpte delicte”. La portaveu del partit, Mònica Sales, ha subratllat que Junts donarà “tot el suport” a les passes que vulgui fer a partir d’ara Borràs, com per exemple anar al TC.

El fracàs de l’independentisme institucional

Igualment, la portaveu d’ERC ha replicat al secretari general de Junts, Jordi Turull, que és “incompatible” estar al Govern i fer oposició “contínuament”. El dirigent de Junts ha advertit que sortir de l’executiu és una opció real si ERC no compleix l’acord d’investidura.

Mentre els partits independentistes del Govern es barallen i només intercanvien retrets, s’està desaprofitant aquesta victòria democràtica que internacionalitza les vergonyes de l’Estat espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut