Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

En plena crisi econòmica per la Covid, el Congreso gastará 10 milions en oficines

Es tracte d’un edifici mig abandonat propietat de l’Estat que servirà de despatxos pels diputats

Redacció 22/09/2020

El Congreso desembutxacarà una milionada en rehabilitar l’interior d’un dels seus edificis, el situat a la Plaza de las Cortes, número 9, i ha obert un concurs per adjudicar el contracte de les obres amb un valor estimat de 9,6 milions d’euros, que es pagaran amb càrrec al compte de romanents de la Cambra.

Aquest edifici, que antigament acollia dependències destinades als grups parlamentaris, porta en desús des de 2006 i ha de ser sotmès a una reforma integral del seu interior per poder ser de nou utilitzat.

Com els altres quatre edificis en què es reparteixen les dependències parlamentàries, és propietat de Patrimoni Nacional, però està cedit a Congreso.

El contracte per a la seva rehabilitació té un pressupost base de licitació sense impostos de 8.019.492,33 euros i un valor estimat global de 9.623.390,80 euros, segons consta en el plec, recollit per Europa Press.

A més, s’hi han de sumar els diners ja invertits l’any 2015: 3,7 milions garantir l’estabilitat de l’edifici, que abans d’aquelles obres ja va estar mesos protegit per bastides. Les obres actuals duraran uns 10 mesos.