Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

En marxa la restauració de l’històric Casal de Catalunya de Buenos Aires

|

- Publicitat -

L’edifici de l’històric Casal de Catalunya de Buenos Aires es troba immers en una restauració que durarà uns sis mesos, segons informa el diari Clarín. Es tracta d’un edifici d’estil neogòtic-modernista català situat al carrer Chacabuco 863, a la capital argentina. L’any 2014 va ser declarat Monument Històric Nacional.

Aquest espai alberga un centre cultural dedicat a la cultura catalana que va néixer arran la fusió del Centre Català (fundat el 1886) i del Casal Català (fundat el 1908), fundat per Josep Lleonart i Nart i Ramon Mas i Ferratges. La unió data del 1940 i va donar lloc a l’actual Casal de Catalunya de Buenos Aires on els exiliats catalans i van trobar una mena de llar. Entre altres activitats, es publicava la revista ‘Ressorgiment’ i la revista ‘Catalunya’.

Publicitat

La Generalitat de Catalunya li va atorgar 1985 la Creu de Sant Jordi per la gran tasca que dugué a terme de cara al manteniment de les arrels catalanes i de la conscienciació cívica i nacional dels catalans establerts en aquell país.

Actualment, la biblioteca del Casal compta amb un fons bibliogràfic d’11.000 volums, a més de peces de valor incalculable com el “Llibre d’Honor del Casal”, que recull les signatures i dedicatòries de les personalitats més significatives de la societat catalana que van visitar el casal des de principis del segle XX. Dins de l’edifici hi funciona el teatre Margarita Xirgu i un restaurant amb gastronomia catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut