Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Embolica que fa fort: el míssil espanyol hauria explotat a Estònia i hauria causat un gran incendi

Diversos mitjans locals expliquen que els ciutadans van sentir una gran detonació i es van pensar que començava una guerra

|

- Publicitat -

Sortir del foc per caure a les brases, i mai millor dit. La descomunal i garrafal pífia d’un avió militar espanyol que va disparar per error un míssil de guerra a Estònia segueix portant cua.

L’incident, que encara ha malmès més la imatge espanyola al món sembla no acabar-se: segons han explicat diferents mitjans locals i russos, el míssil no hauria explotat a l’aire sinó que hauria arribat a volar uns 80 quilòmetres fins a caure en una zona pantanosa al bosc de Järvamaa. A més, la deflagració hauria causat un gran incendi que encara estaria en vies d’extinció per part de l’exèrcit estonià.

Publicitat

Apagar el foc i trobar el míssil

Com que encara no s’han trobat trossos del projectil, l’accés al lloc de la caiguda del coet està limitat a causa del “perill per als desconeguts”. Les autoritats estonianes temen que es puguin produir noves explosions.

Els equips de rescat van arribar el dimecres al municipi de Jõgeva cap a les 11:18 hora local per a protegir l’operació que buscava el míssil al comtat de Tartu el dimarts.

Les forces desplaçades per extingir l’incendi van poder començar a controlar-lo ahir al vespre. Com que el foc es troba envoltat de gespa, el treball d’extinció continua avui dijous. Els equips de rescat continuaran buscant components del míssil, juntament amb els membres de les Forces de Defensa d’Estònia (FED).

Testimonis expliquen que es pensaven que començava una guerra

Segons mitjans locals i russos, alguns ciutadans propers a la zona on va caure el míssil haurien cregut que començava una guerra “l’explosió va ser molt forta. Fins i tot, era possible sentir l’ona de xoc” explicava un habitant de Tartu.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol

Un altre explicava “vam estar al carrer i alguna cosa va esclatar. La meva dona i jo ens vam mirar i pensàvem que la guerra havia començat”. Segons un resident del poble d’Hijekula prop de Tartu, va escoltar un so fort que venia des de lluny: “ens vam pensar que la guerra ha començat”, va dir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut