Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Els republicans del Sinn Féin s’imposen a l’Irlanda del Nord amb una clara victòria en les municipals

Els republicans partidaris de la unificació amb Irlanda han aconseguit el 31% dels vots i 144 regidors, posant nerviós el Partit Unionista Britànic (DUP)

|

- Publicitat -

El partit republicà irlandès Sinn Féin ha estat el guanyador absolut de les últimes eleccions municipals d’Irlanda del Nord, després d’haver-se imposat també en les eleccions parlamentàries del 2022. Els republicans han aconseguit el 31% dels vots, que es tradueix en 144 regidors. Unes xifres clarament superiors a les del Partit Unionista Britànic (DUP), que ha obtingut un 23,5% dels vots i 122 regidors.

Aquesta és la primera vegada a la història que els nacionalistes irlandesos d’Irlanda del Nord, que reclamen la independència del Regne Unit i la unificació d’Irlanda, guanyen unes eleccions municipals amb aquests bons resultats. Des de la perspectiva del partit, aquest resultat demostra també el suport de la població a la restitució de les institucions autonòmiques, que l’unionisme del DUP manté bloquejat des del 2022 per tal d’impedir un govern republicà.

Publicitat

La líder de la formació, Michelle O’Neill, celebra les xifres tot reconeixent el “compromís” dels votants i reivindicant que el missatge de la campanya és de “lideratges en positiu, de recuperar el govern, de fer funcionar la política, de connectar amb l’electorat”.

Et pot interessar  Aragonès viatja aquest dimecres a Belfast per reunir-se amb la primera ministra d'Irlanda del Nord
Publicitat

Opinió

Minut a Minut