Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

Els reis espanyols estrenen un cotxe blindat de més de mig milió d’euros

Els monarques no confien en marques espanyoles: Escull un Mercedes-Benz que permet suportar un atac amb un rifle d’assalt

Gerard Sesé
Gerard Sesé 30/06/2020
Felipe VI i Letizia

Felipe Vi i doña Letizia no volen marques espanyoles si ens referim al món de l’automobilisme. Han estrenat un Mercedes-Benz, segurament el Clase S Guard, un cotxe ‘civil’ però amb una forta protecció. De fet, seria el model de cotxe que actualment compta amb un nivell més alt de blindatge.

El vehicle, comprat fa uns mesos, ha costat un dineral: tal com explica ElEspañol, si bé la compra es va fer a mitjans del 2019, no ha estat fins ara que ha transcendit el valor del cotxe: el passat març el Parque Móvil de l’Estat havia explicat que havia adquirit “un vehicle blindat d’alta representació”.

El preu exacte sense IVA és de 454.500 euros i es va comprar perquè estigui al servei “de manera preferent” del Rei espanyol així com de la Família Reial en els seus viatges i desplaçaments oficials. El preu final ha estat de 549.945 euros, més de mig milió d’euros.

I és que aquest tipus de vehicles gaudeixen d’una fabricació al marge de les grans cadenes de producció amb materials reforçats: Segons assenyala Mercedes-Benz estaríem parlant d’una protecció VR10, que permet suportar, entre altres, un atac amb rifles d’assalt i bales d’acer endurit. A més, també pot suportar explosions en els seus baixos.

Relacionats