Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els quatre nous magistrats del TC juren o prometen el càrrec davant de Felipe VI

|

- Publicitat -

Els quatre nous magistrats del Tribunal Constitucional (TC) han jurat o promès el càrrec aquest dissabte al matí al Palau de la Zarzuela, davant del rei espanyol Felipe VI. Dijous el ple del TC va avalar la idoneïtat dels quatre candidats proposats pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i pel govern espanyol com a magistrats del Constitucional.

Així, César Tolosa i María Luisa Segoviano, designats pel Poder Judicial, i Juan Carlos Campo i Laura Díez, suggerits per l’executiu espanyol, permetran renovar el tribunal després de mesos de bloqueig. Un cop hagin pres possessió del càrrec al Constitucional el pròxim 9 de gener, el nou ple haurà de triar nou president de l’òrgan.

Publicitat

A l’acte de presa de possessió hi han assistit, a part del rei, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva ministra de Justícia, Pilar Llop, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el del Senat, Ander Gil, així com Pedro González Trevijano, actual president del TC, i el del Tribunal Suprem, Rafael Mozo.

Campo va ser ministre de Justícia amb el govern de Pedro Sánchez; Díez, catalana, és catedràtica i ex alt càrrec de la Moncloa; Segoviano, expresidenta de la sala social del Tribunal Suprem; i Tolosa, president de la sala contenciosa-administrativa.

Et pot interessar  El TC avala per unanimitat que la JEC impedís a Junqueras ser eurodiputat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut