Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Els comuns descobreixen ara les males arts de Pérez de los Cobos

En Comú Podem acusa el guardia civil cessat d’orquestrar operacions contra el Gobierno amb “informes falsos”

Redacció
Redacció 26/05/2020

Els independentistes ja coneixíem les males arts de Diego Pérez de los Cobos, alguns d’ells les van patir en violència física l’1-O i d’altres en mentides i falsificacions durant el judici farsa al Tribunal Constitucional.

Ara, però, els Comuns sembla que han descobert aquest obscur personatge. El diputat d’En Comú Podem Gerard Pisarello acusa ha apuntat directament al coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, -cessat pel ministre de l’Interior- d’estar vinculat a aquestes operacions “utilitzant notícies falses, falsos informes i post veritat”, en relació a l’informe que la Benemèrita ha enviat a la jutgessa que investiga les manifestacions del 8-M. En aquest sentit, Pisarello ha dit també que durant la Transició hi va haver una “democratització important” del poder judicial però que encara “persisteixen” alguns sectors que no actuen “amb independència”.

Pisarello diu que eDe Los Cobos ja va “participar en una operació a Catalunya amb moltes arbitrarietats” per a les quals van “exigir responsabilitats”. “En el cas del senyor De Los Cobos ens sembla que plou sobre mullat, ja ho van denunciar en l’operació de l’1-O, però aparentment les actuacions no han cessat amb el temps”, ha afegit.

“Ens sembla molt greu que estigui passant en aquest moment i que s’aprofiti la crisi per llençar aquest tipus d’operacions. És molt greu que la dreta hi estigui darrere”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha dit que la raó “de fons” està relacionada amb “la negativa de la dreta d’acceptar que existeix un govern de coalició que està posant en marxa polítiques socials”. “Preferieien que no s’apliquessin i que es tornés a polítiques del passat: d’ajust i retallades”, ha remarcat.

“Ni les operacions de guerra judicial del braç judicial de la dreta ni les cassolades del barri de Salamanca impediran que defensem els drets bàsics”, ha dit.