Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El tribunal que investiga la ‘Caja B’ del PP cita a declarar el pare d’Abascal, mort el 2017

|

- Publicitat -

La justícia espanyola ha citat a declarar una persona difunta. L’escàndol pren més volum si es té en compte que és el tribunal de la Secció segona del Penal de l’Audiència Nacional que segueix investigant la “Caja B” del Partit Popular, la trama per la qual ja es va provar que el partit feia pagaments en negre als seus membres destacats.

La llista de noms és tan àmplia dels citats a declarar que no s’hi han fixat que hi ha un mort, Santiago Abacal Escuza, pare del líder de Vox, que va admetre haver rebut 12.000 euros de Luis Bárcenas. El pare d’Abascal va morir en l’any 2017 per un càncer.

Publicitat

Cal tenir en compte que, com el seu fill, Santiago Abascal Escuza va estar durant anys vinculat al Partit Popular al País Basc abans de fer el salt a Vox.

Dos anys després que es destapés la quantitat lliurada pel PP, i ja proposat com a testimoni per part d’Esquerra Unida, Abascal Escuza deixava el Partit Popular perquè creia que “abandonava les idees que sempre” havia defensat. Es va passar a Vox, el partit recentment fundat pel seu fill, Santiago Abascal Conde, amb qui es va presentar a lehendakari en les últimes eleccions, de l’any 2016, encara que només per Àlaba.

Com és lògic, segons elPlural, la citació com a testimoni és inadmissible en haver traspassat mort. L’explicació que es mantingués a la llista és que les peticions de testimonis es van realitzar fa anys -la causa de la caixa B va ser tancada en fals el 2015 i reoberta pel jutge després que Francisco Correa, cap de la Gürtel, tirés del fil.

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut