Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El Suprem prepara mesures per evitar que els presos polítics en vaga de fam no puguin declarar

L'alt tribunal vol assegurar la presència de Sànchez, Turull, Forn i Rull als judicis

|

- Publicitat -

La vaga de fam dels presos polítics, tot i el menyspreu i la sorna dels espais mediàtics i polítics del nacionalisme espanyol, és un gran problema per al Tribunal Suprem que, segons apunten diferents mitjans, ja prepara mesures per evitar que Jordi Sánchez, Jordi Turull, Quim Forn i Josep Rull hagin de declarar quan comenci el judici.

El Suprem, que es neteja les mans de qualsevol responsabilitat assegurant que són a la presó per ordre de la Sala Penal, assenyala a la Sala de ser l’autoritat que ha d’evitar posar en risc els drets fonamentals dels presos polítics. Uns drets que, recordem, han estat vulnerats amb el recurs d’empara que varen presentar fa més d’un any i que encara no ha estat resolt.

Publicitat

Les mesures que pot prendre l’alt tribunal perquè a finals de gener els presos polítics declarin no són públiques, però ja se sap que davant la situació que la salut dels republicans empitjorés intervindran els forenses enviats pel tribunal i avaluar els riscos.

Et pot interessar  El Suprem cita Puigdemont i Wagensberg a declarar com a investigats de terrorisme en la causa del Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut