Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El ‘Sí’ guanyaria en un nou referèndum a Escòcia que la majoria de la població vol repetir el 2021

Nicola Stugeon: “Els intents dels Tories de bloquejar el dret d’Escòcia d’escollir el nostre propi futur són antidemocràtics i insostenibles”

Gerard Sesé 05/08/2019
Manifestació per la independència a Escòcia.

El Brexit i la irrupció de Boris Jonhon com a primer ministre britànic ha disparat el sentiment independentista a Escòcia. I no són percepcions sinó que ja hi ha dades. Segons una enquesta publicada per Holyrood Daily, una majoria d’escocesos ara estan a favor de la independència i volen un segon referèndum per al 2021. De fet, la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha compartit el sondeig i ha tret pit davant els anglesos.

L’enquesta, feta uns dies després que Boris Johnson, el nou primer ministre, visités Escòcia, explica que el suport a la independència ha crescut i passa per davant del ‘No’ amb un 46% davant un 43%.

Una vegada eliminats els indecisos i els que no contesten, el suport a la independència puja fins al 52% i un 48% en contra.

Sturgeon ha reptat Londres i els ha recordat que “la majoria de persones a Escòcia volen un segon referèndum i votarien a favor de la independència. Els intents dels Tories de bloquejar el dret d’Escòcia d’escollir el nostre propi futur són antidemocràtics i insostenibles”.