Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

El Senat prepara tota la maquinària per suspendre els drets polítics de Romeva

|

- Publicitat -

Els lletrats del Senat han elaborat un informe per a la Mesa de la Cambra alta en el qual conclouen que “resulta indubtable” l’aplicació de la Llei d’Enjudiciament Criminal en el cas de Raül Romeva i, per tant, la seva suspensió en l’exercici del càrrec públic, que haurà de ser a més indefinida fins que no canviï la seva situació.

El president del Senat, Manuel Cruz, va sol·licitar fa una setmana aquest document als lletrats, però l’òrgan que ha de decidir sobre l’assumpte no ha estat convocat fins avui. Els quatre diputats del Congrés en la mateixa situació que el senador d’ERC van ser suspesos per la Cambra baixa divendres passat: Oriol Junqueras, d’ERC, i Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, de Junts per Catalunya.

Publicitat

Efectes de la suspensió

Els serveis jurídics del Senat afegeixen que correspon a la Mesa determinar els efectes de la suspensió. Tant el PP com Cs van sol·licitar aquesta mesura per al senador i l’òrgan de govern de la Cambra alta ha de respondre-hi.

Els efectes de la suspensió són els drets i deures que corresponen a Romeva des de la perspectiva parlamentària, l’eventual repercussió en la composició del Senat i el sou i la protecció social que corresponen al senador.

“Finalment –conclouen els lletrats– sembla que la suspensió ha de tenir caràcter indefinit, fins que no es produeixi una variació en la situació del senador Romeva que determini la no aplicabilitat de l’article 384 bis de la LECrim”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut