Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Regne Unit aprova l’extradició del fundador de Wikileaks, Julian Assange

|

- Publicitat -

Dia fosc per la llibertat de premsa i la democràcia. El Regne Unit ha aprovat l’extradició als Estats Units de l’activista i fundador de Wikileaks, Julian Assange, tot i el risc que suposa per la seva integritat. La defensa fa mesos que exigeix que es rebutgi la petició d’entrega als EUA perquè considera que té “motivacions polítiques” i que Assange no tindrà “dret a un judici just”, a més d’exposar-se a “un tracte degradant i inhumà”.

L’activista s’enfronta a una pena màxima de 175 anys a la presó per diversos “delictes” com la publicació d’informació classificada o el de conspiració per infiltrar-se en ordinadors governamentals.

Publicitat

La decisió l’ha pres aquest divendres la ministra de l’interior de britànica, Priti Patel, després que el Tribunal Suprem del país traslladés aquesta qüestió a l’executiu. En la sentència del Suprem, emesa el passat 14 de març, al tribunal va donar llum verda a l’extradició, després de desestimar un recurs presentat pel mateix Assange, qui actualment es troba en presó preventiva al centre londinenc de Belmarsh.

“Els tribunals del Regne Unit no han determinat que anés repressiu, injust o un abús procedimental extradir a Assange”, comentava el portaveu del Ministeri de l’Interior estatunidenc.

Segons informen mitjans britànics, els assessors legals de l’activista tenen previst presentar un recurs a la decisió per traslladar la qüestió novament als tribunals.

Et pot interessar  El Regne Unit atura l'extradició "imminent" d'Assange i demana més "garanties" als EUA
Publicitat

Opinió

Minut a Minut