Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El PNB es treu la careta: Es fotografia al costat de Cs després de dir no a Puigdemont

Tot just ahir vetava anar en coalició amb el PDeCAT perquè el president a l'exili n'és el cap de llista

|

- Publicitat -

El PNB ha anunciat aquest passat dijous que trenca la coalició a les eleccions europees amb el PDeCAT després de quinze anys de concurrència deixant clar que no són un partit sobiranista i que formen part d’un star system polític autonòmic en el qual se senten molt còmodes. Resulta que, un dia després, el president del comitè executiu del Partit Nacionalista Basc, Andoni Ortuzar, ha viatjat a Brussel·les on ha participat en la cita del grup ALDE i s’ha fotografiat sense problemes amb altres líders de la coalició com Luis Garicano, de Cs o Maite Pagazaurtundúa de UPyD i que ara es presentarà també sota les sigles del partit unionista d’Albert Rivera.

A més, durant la seva intervenció, Ortuzar ha estat del tot incoherent, ja que ha denunciat “la doble moral” d’aquells partits que “a Europa es declaren pro europeus i democràtics però en els seus Estats es recolzen en partits xenòfobs i antieuropeus per accedir al poder”, justament el que fa Ciudadanos.

Publicitat

Tota una demostració de la fragilitat i la incomoditat de la decisió de trencar amb Puigdemont i veure’s abocat a transitar per aigües sinuoses. Ara, caldrà que treballin de valent si no volen perdre la representació al Parlament Europeu, i per això estan forjant anar plegats amb Coalición Canària i Compromiso por Galicia.

Et pot interessar  La militància de Junts ratifica Comín com a candidat a les eleccions europees del 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut