Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Parlament Europeu prohibeix la conferència de Torra i Puigdemont

L'Eurocambra assegura que hi ha un "elevat risc" que l'acte dificulti "mantenir l'ordre públic" i el suspèn per "amenaça de seguretat"

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu ha prohibit la conferència sobre “drets fonamentals” que el president Quim Torra i el seu predecessor Carles Puigdemont tenien previst fer a la cambra de Brussel·les el proper dilluns. La direcció general de seguretat ha decidit suspendre l’acte perquè considera que hi ha un “elevat risc” que suposi una “amenaça per mantenir l’ordre públic a les dependències del parlament”. En aquest sentit, citen l’ocupació de la seu a Barcelona del Parlament Europeu i la Comissió per part de l’ANC i “les tensions vinculades amb el judici contra líders independentistes que va començar el 12 de febrer”. A més, també lamenten una “manca d’informació sobre els participants a l’acte” i adverteixen que podria provocar “incidents dins o als voltants del Parlament”.

En aquest sentit, els serveis de seguretat de l’Eurocambra conclouen que “l’amenaça de seguretat vinculada a l’acte no es poden mitigar pels serveis de seguretat del parlament” i no l’autoritzen.

Publicitat

PP, Cs i PSOE van demanar al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que no autoritzés l’acte, on estava prevista la participació de Puigdemont i Torra.

Et pot interessar  Ofensiva de l'Eurocambra contra les ciberestafes: "Calen incentius reals perquè els bancs actuïn"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut