Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El Parlament Europeu diu que el Corredor Mediterrani és una “xarxa clau” i insta a que estigui completat abans del 2030

L'Eurocambra inclou en la mateixa categoria el Corredor Atlàntic i la connexió entre el Mediterrani i els països escandinaus

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu ha aprovat el Corredor Mediterrani com una de les nou “xarxes clau” d’Europa que s’han de completar abans del 2030. Aquesta decisió, presa durant el ple d’Estrasburg d’aquest dimecres, compta amb un ampli suport dels eurodiputats, amb 565 vots a favor, 37 en contra i 29 abstencions.

A més del Corredor Mediterrani, també s’ha inclòs en la mateixa categoria el Corredor Atlàntic, així com la connexió entre el Mediterrani i els països escandinaus. Aquest reconeixement del Parlament Europeu s’emmarca dins de la revisió de les directrius a la Unió Europea per al desenvolupament de la xarxa transeuropea de transport.

Publicitat

L’objectiu principal d’aquesta xarxa és millorar la interconnexió a través del ferrocarril de ciutats, ports i aeroports europeus, amb l’objectiu de fer el transport de persones i mercaderies més fàcil, ràpid i assequible. Això pot suposar un impuls significatiu per al desenvolupament econòmic i la cohesió territorial a les regions que integren el Corredor Mediterrani.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut