Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Parlament Europeu cedeix a Espanya i es planteja no considerar Junqueras eurodiputat

|

- Publicitat -

El Tribunal Suprem ha decidit que Oriol Junqueras no pot ser Eurodiputat. Lesmes i Marchena així ho han comunicat a Sassoli. El TS diu al Parlament Europeu que en el futur ja aplicarà la sentència del TJUE sobre la immunitat.

Per sorpresa, l’Eurocambra ha reaccionat i segons avança Rac1, tot i que es mirarà la decisió del Suprem amb detall, acceptaria les seves tesis. La ràdio privada catalana explica que el PE creu que Junqueras deixarà de ser eurodiputat. Fins ara el Parlament Europeu considerava Junqueras com a eurodiputat, però sempre a l’espera de la decisió definitiva del Suprem.

Publicitat

Un gerro d’aigua freda a les aspiracions del republicà i de l’independentisme en general que volien veure Junqueras assegut al seu escó a Estrasburg aquest dilluns. Una decisió que, per altra banda, segueix engrandint i fent vàlida l’estratègia de l’exili, ja que el MHP president a l’exili, Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín sí que podran exercir com a eurodiputats de ple dret aquest inici de setmana.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo
Publicitat

Opinió

Minut a Minut