Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El País denuncia que el castellà s’està perdent a Gibraltar

|

- Publicitat -

El diari El País, un dels màxims representants de la caverna mediàtica espanyola al servei de l’unionisme com a arma d’Estat del segle XXI en la guerra contra l’independentisme català, denuncia en un article que el castellà s’està perdent a Gibraltar.

El text, sota el títol “El español se queda sin hablantes en Gibraltar” demostra una vegada més que l’unionisme espanyol entra en contradicció amb el seu argumentari si es compara amb el que diu sobre el Penyal i Cataluny. L’article explica que els joves ja no el parlen i que són els avis qui intenten força als seus néts a mantenir-lo.

Publicitat

Explica que les noves generacions ja no veuen TVE o Canal Sur i que consumeixen Facebook, Instagram i YouTube on tot és en anglès. L’articulista posa d’exemples diferents joves que parlen en primera persona entre els amics sempre parlem en anglès: “la meva mare encara pensa en castellà però jo ho faig en anglès”.

El diari recorda que els alumnes gibraltarenys només reben dues hores setmanals d’espanyol des dels 12 anys fins als 16. I treu la següent conclusió: “El Govern s’ha adonat que s’estava parlant poc i malament l’espanyol, una llengua que forma part de la identitat de Gibraltar”.

Et pot interessar  (VÍDEO) Mushka carrega contra els catalans que defensen la llengua catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut