Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

El número 2 del PP cita un poema franquista per a definir Espanya

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va voler respondre la pregunta que feia el programa de Jordi Évole sobre “què és Espanya”. El conservador nacionalista espanyol va citar […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/11/2018

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va voler respondre la pregunta que feia el programa de Jordi Évole sobre “què és Espanya”. El conservador nacionalista espanyol va citar un poema franquista que parla d’Espanya en termes de “raça” i “religió”.

L’autor de la peça és de l’escriptor franquista Santiago de Merás que va dedicar diferents escrits poemes al règim de Franco i odes al falangisme de José Antonio Primo de Rivera.

En plena competició dels partits unionistes per a veure qui és més nacionalista espanyol radical, Teodoro García Egea penjava el text on s’afirmen coses com “Espanya és el net orgull de la història de la raça” o “el Pare Nostre que reses al matí i el vermell i groc que posa aquest nus a la gola”.

Fatxendaria a la roda de premsa

Teodoro García Egea va parlar després en roda de premsa sobre la seva publicació i ho va fer amb vehemència i fanfarroneria “Agraeixo l’interès pels meus gustos literaris. Sabent que estan tan pendents de les poesies que penjo a Twitter, ja procuraré proveir-los de material en el futur”. “M’agraden molts autors, pel que fa a poesia, però sóc més de música clàssica. Sóc aficionat a tocar el piano, m’agraden el barroc, el classicisme i el romanticisme de Chopin. En el cas de la poesia, també m’agrada molt Mario Benedetti “, ha tancat Egea.