Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El nou Govern del Consell fa una crida a “tornar a les vies que van permetre l’èxit de l’1-O”

|

- Publicitat -

El nou Govern del Consell per la República ha celebrat les seves primeres reunions presencials a la Catalunya del Nord. El president Carles Puigdemont va presentar la composició del nou executiu i Toni Comín va avançar que començaria el mandat amb una declaració política que ja és aquí.

Al comunicat, remarquen que “la unitat social, política i institucional ha permès assolir les més elevades cotes en l’exercici del Dret a l’Autodeterminació del poble de Catalunya”. Un consens estratègic pel qual el Consell treballa des de la seva constitució.

Publicitat

Pel que fa a les negociacions amb l’Estat espanyol es mostren escèptics, ja que ha demostrat que “no està disposat a dialogar ni a negociar cap de les condicions que s’han proposat per resoldre el conflicte”. “Després de més de quatre anys de repressió, cap dels intents per obrir vies en aquesta direcció no ha significat ni un sol avenç”, han constatat.

Per això mateix, el Consell entén que “cal retornar a les vies que van permetre l’èxit de l’1 d’octubre per tal de culminar el procés d’independència” i només serà possible si es respecta allò que han decidit el poble i les institucions catalanes. Així mateix, consideren que “les forces que van votar la Declaració d’independència continuen políticament vinculades a aquella decisió” i, de no ser així, emplacen a desvincular-se per “mitjà d’un acte parlamentari equivalent”.

Reivindiquen que el Consell per la República ha manifestat sempre la seva disposició “a esdevenir l’espai de treball dels partits, entitats i ciutadania on bastir aquest consens”, però lamenten que “la discrepància entre alguns dels actors sobre la vigència del mandat de l’1-O” ho ha dificultat. Tanmateix, no es rendeixen i expressen la determinació a desplegar “les seves estructures, el seu pla de govern i la seva capacitat d’acció per bastir el consens fonamental, que és el de la ciutadania”.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut