Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El missatge de Nadal de Felipe VI confirma que Catalunya és una colònia d’Espanya

|

- Publicitat -

Ja vam avisar ahir que des de la caverna mediàtica espanyola es feia pressió al Cap de l’Estat, el Borbó Felipe VI, perquè elaborés un discurs de Nadal dur contra Catalunya.

Malgrat que només la va citar una vegada, quan el monarca espanyol va parlar de Catalunya no va poder amagar que la tracta com una colònia al servei d’Espanya. “Les conseqüències per a la nostra pròpia cohesió social de la revolució tecnològica, el deteriorament de la confiança de molts ciutadans en les institucions, i per descomptat Catalunya, són altres serioses preocupacions que tenim a Espanya”.

Publicitat

El vicepresident de l’ANC, Josep Cruanyes, ha reaccionat al missatge del Rei replicant que “la preocupació de Catalunya és que es vulnerin els drets fonamentals i que es respecti el dret a ser sobirans i independents”.

Ho ha dit aquest dimarts al cementiri barceloní de Montjuïc durant l’ofrena anual davant la tomba de l’expresident de la Generalitat Francesc Macià, que va morir el dia de Nadal de 1933.

Ha afegit que l’ANC va a la tomba de Macià a “ratificar” els seus objectius polítics; que el TC no respecta les majories de Parlament, segons ell, i ha lamentat la sentència del TSJC que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut