Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El ministre d’exteriors turc diu que “Espanya és un veritable amic”

|

- Publicitat -

Espanya i Turquia, són dos països en plena sintonia i que comparteixen moltes més coses que el fet de tenir presos polítics i que ambdós combaten la dissidència política amb repressió judicial i violència estatal.

Així es va poder comprovar el passat 30 de novembre quan el ministre turc d’Afers Exteriors, Mevlüt Çavuşoğlu, va dir que Espanya és un “veritable amic”, va recordar que l’Estat espanyol no ha estat mai perjudicat per Turquia i ha lloat el Gobierno per compartir les seves opinions de manera oberta entre els dos països.

Publicitat

A més, va assegurar que “les nostres relacions s’han consolidat en tots els àmbits”, va afegir, afegint que Ankara i Madrid es van mantenir perfectament els uns amb els altres.

Mevlüt Çavuşoğlu va explicar que les relacions econòmiques i comercials entre Espanya i Turquia “també estan a un nivell molt bo” i va augurar que hi ha marge per a una cooperació més gran en el camp financer.

Les declaracions de Mevlüt Çavuşoğlu van ocórrer durant un esdeveniment organitzat en un hotel de la localitat mediterrània d’Antalya a Turquia per decorar Hasan Akıncıoğlu, cònsol honorífic a la ciutat, amb una medalla reial del govern espanyol.

Sobretot, però, el màxim diplomàtic va agrair a Espanya no haver retirat els seus sistemes de defensa aèria a diferència de molts països europeus. Així doncs, va lloar que Espanya no seguís aquesta política de retirada i va afegir: “Espanya és un autèntic amic de Turquia i li ho agraïm”.

Cal recordar que, tal com diu Aleix Sarri, assessor internacional de Quim Torra, Turquia agraeix que el govern espanyol⁩ no hagi retirat el suport militar al règim d’Erdogan malgrat la guerra de neteja ètnica contra el Kurdistan sirià.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut