Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El mastodòntic Gobierno de Sánchez suposarà 312.000€ en sous només per les vicepresidències

A més, es preveu un executiu de fins a 20 carteres i cada ministre té assignat un sou de 73.211,28 euros

Gerard Sesé 10/01/2020
Pla mitjà del líder del PSOE, Pedro Sánchez, i del líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, signant l'acord programàtic del govern de coalició al Congrés, el 30 de desembre de 2019 (horitzontal)

Pedro Sánchez està fent malabars polítics per intentar acontentar a totes les parts en el que serà el primer govern espanyol de coalició de la història, és a dir, amb dos partits diferents a Moncloa.

Si es van confirmant els noms de les travesses, es podria assolir a una xifra realment mastodòntica: el gabinet de l’executiu podria arribar a tenir més de 20 ministeris (possiblement 23), el que el faria el més gran i desproporcionat d’Europa.

El que sí que és segur és que hi haurà fins a 4 vicepresidències, una d’elles per a Pablo Iglesias. Això significarà que els sous en vicepresidents del nou Gobierno de Pedro Sánchez arribaran a sumar la xifra de 312.000 euros. El salari que fins ara rebia només Carmen Calvo es multiplicarà amb els nomenaments de Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera.

D’acord amb els pressupostos en vigor, l’Estat paga un sou de 77.991,72 euros a l’any a qui ocupi la Vicepresidència de Govern, actualment Carmen Calvo, el que inclou dotze mensualitats sense dret a pagues extraordinàries.

El cost dels ministeris està pendent de la composició final de l’Executiu. En principi, els Pressupostos Generals preveuen un sou anual de 73.211,28 euros a l’any per cada ministre, també sense pagues extres, i altres 72.500 euros per cada secretari d’Estat.