Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El mastodòntic Gobierno de Sánchez suposarà 312.000€ en sous només per les vicepresidències

|

- Publicitat -

Pedro Sánchez està fent malabars polítics per intentar acontentar a totes les parts en el que serà el primer govern espanyol de coalició de la història, és a dir, amb dos partits diferents a Moncloa.

Si es van confirmant els noms de les travesses, es podria assolir a una xifra realment mastodòntica: el gabinet de l’executiu podria arribar a tenir més de 20 ministeris (possiblement 23), el que el faria el més gran i desproporcionat d’Europa.

Publicitat

El que sí que és segur és que hi haurà fins a 4 vicepresidències, una d’elles per a Pablo Iglesias. Això significarà que els sous en vicepresidents del nou Gobierno de Pedro Sánchez arribaran a sumar la xifra de 312.000 euros. El salari que fins ara rebia només Carmen Calvo es multiplicarà amb els nomenaments de Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera.

D’acord amb els pressupostos en vigor, l’Estat paga un sou de 77.991,72 euros a l’any a qui ocupi la Vicepresidència de Govern, actualment Carmen Calvo, el que inclou dotze mensualitats sense dret a pagues extraordinàries.

El cost dels ministeris està pendent de la composició final de l’Executiu. En principi, els Pressupostos Generals preveuen un sou anual de 73.211,28 euros a l’any per cada ministre, també sense pagues extres, i altres 72.500 euros per cada secretari d’Estat.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut