Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El jutge de la Gürtel demana protecció al CGPJ per l’assetjament de la caverna mediàtica contra ell

|

- Publicitat -

Les clavegueres de l’Estat es protegeixen com un clan. Així ho ha deixat entendre la petició de José Ricardo de Prada, el magistrat que va ser un dels integrants del tribunal de l’Audiència Nacional espanyola que va dictar la sentència referida a la primera època del cas Gürtel que investiga la xarxa de corrupció política vinculada al PP.

El magistrat de la Secció Segona de la sala penal de l’AN ha demanat empara al Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) per la campanya “coordinada” dels diaris de la caverna mediàtica espanyola de l’ABC, La Razón i El Mundo contra ell després que el Tribunal Suprem confirmés dimarts passat 14 d’octubre la condemna al PP per beneficiar-se del cas Gürtel.

Publicitat

Tal com publica Público, el jutge ha denunciat aquests mitjans de comunicació ultranacionalistes espanyols per haver publicat els dies 14 i 15 d’octubre “diverses notícies amb el dominador comú d’atribuir-me una actuació jurisdiccionalment desviada al tribunal que va dictar la primera sentència, de ser responsable de mencions indegudes en la mateixa que afectaven el Partit Popular i que això estava preordenat per possibilitar una moció de censura contra el Gobierno d’aquell moment, culpant-me en definitiva de ser el desencadenant de la mateixa”.

José Ricardo de Prada comparteix diversos extractes de notícies d’aquests tres mitjans en què se l’acusa de ser el “causant” de la moció i el fan “part d’un complot polític-judicial”. Per això, el jutge demana el cessament d’aquestes informacions que posen en dubte la seva independència judicial, així com requerir a aquests mitjans a què procedeixin a rectificar les opinions “vexatòries” cap a la seva persona.

Et pot interessar  El Senat espanyol dona el vistiplau a l'infame informe que diu que la llei d'amnistia és "un cop mortal" al model constitucional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut