Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El govern veneçolà deixa l’ambaixada espanyola sense llum

La vida de l’ambaixador es fa impossible i els serveis d’intel·ligència bolivarians controlen totes les entrades i sortides de l’edifici

Redacció 10/02/2020

Juan Guaidó fa una gira per Espanya i es fotografia amb la plana major de l’unionisme polític espanyol. Un avió amb una ministra del govern veneçolà fa escala a Madrid i esdevé un objectiu perfecte perquè la dreta espanyola armi un setge contra la Moncloa.

Malgrat tot, fins i tot les advertències de Zapatero, Sánchez segueix donant suport a un polític veneçolà que no ha passat per les urnes. I és que el posicionament del Gobierno d’Espanya a favor del cop d’Estat a Veneçuela i contra el govern de Nicolás Maduro segueix tenint conseqüències i no massa agradables per a la diplomàcia espanyola. Els funcionaris espanyols que estan al càrrec de l’Ambaixada hispana al país del Carib porten malvivint i treballant de manera precària per la temerària posició de Moncloa.

Resulta que el govern veneçolà fa setmanes que ha tallat la llum a l’Ambaixada espanyola situada a la zona adinerada de Caracas. A més, tal com explica El Español, els serveis d’intel·ligència del país bolivarià (el Sebin, el Servicio Bolivariano de Inteligencia) tenen controlats tots els moviments d’entrades i sortides de l’edifici. Fins i tot, han aparegut pintades en contra d’Espanya a la façana. A més, la policia veneçolana també té custodiada l’ambaixada.

La vida a la residència de l’ambaixador, Jesús Silva, ja es va tornar gairebé impossible el dia que sota el seu sostre es va refugiar Leopoldo López, líder de l’oposició i on, també, hi va haver una trobada entre ell i Juan Guaidó amb la complicitat d’Espanya.