Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Govern intervé per primera vegada en el plenari de Nacions Unides per parlar dels drets de les dones

Igualtat i Feminismes s’incorpora a una aliança global per a la democratització de les cures

Agències 17/03/2023
La consellera Tània Verge en un acte institucional a Palau Data de publicació: dijous 24 de novembre del 2022, 17:30 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

El Govern entrarà a formar part d’una aliança internacional per a la democratització de les cures, després d’una reunió mantinguda aquests dies amb la Global Alliance for Care. Ho ha anunciat la consellera d’Igualtat, Tània Verge, que ha viatjat aquesta setmana a Nova York per participar en la 67a Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides.

Verge ha subratllat que l’aliança està centrada en “com els poders públics ens corresponsabilitzem de proporcionar cures per a criatures i persones dependents, i com fem que el sistema de cures sigui sostenible”. En aquest sentit, ha posat com a exemple el permís per dol gestacional o la flexibilitat horària en cas de menstruació o climateri amb afectació a la salut.

Paral·lelament, Verge ha explicat que l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius i les polítiques d’abordatge de les violències masclistes de l’executiu català han rebut l’elogi d’organitzacions i entitats internacionals amb qui s’ha reunit aquests dies, com ONU Dones, la Comissió d’Equitat de Gènere de l’Ajuntament de Nova York, l’International Peace Institute o l’entitat Partners for Reproductive Justice, que treballa per la justícia reproductiva.

La consellera també ha recordat la seva intervenció de dilluns en el plenari, subratllant que es tracta del “primer cop que el Govern català ha tingut veu pròpia en el plenari de les Nacions Unides per parlar dels drets de les dones”. Verge hi va intervenir en representació dels governs locals i regionals i hi va destacar la importància d’impulsar polítiques feministes en tots els nivells.