Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El Govern intervé per primera vegada en el plenari de Nacions Unides per parlar dels drets de les dones

|

- Publicitat -

El Govern entrarà a formar part d’una aliança internacional per a la democratització de les cures, després d’una reunió mantinguda aquests dies amb la Global Alliance for Care. Ho ha anunciat la consellera d’Igualtat, Tània Verge, que ha viatjat aquesta setmana a Nova York per participar en la 67a Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides.

Verge ha subratllat que l’aliança està centrada en “com els poders públics ens corresponsabilitzem de proporcionar cures per a criatures i persones dependents, i com fem que el sistema de cures sigui sostenible”. En aquest sentit, ha posat com a exemple el permís per dol gestacional o la flexibilitat horària en cas de menstruació o climateri amb afectació a la salut.

Publicitat

Paral·lelament, Verge ha explicat que l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius i les polítiques d’abordatge de les violències masclistes de l’executiu català han rebut l’elogi d’organitzacions i entitats internacionals amb qui s’ha reunit aquests dies, com ONU Dones, la Comissió d’Equitat de Gènere de l’Ajuntament de Nova York, l’International Peace Institute o l’entitat Partners for Reproductive Justice, que treballa per la justícia reproductiva.

La consellera també ha recordat la seva intervenció de dilluns en el plenari, subratllant que es tracta del “primer cop que el Govern català ha tingut veu pròpia en el plenari de les Nacions Unides per parlar dels drets de les dones”. Verge hi va intervenir en representació dels governs locals i regionals i hi va destacar la importància d’impulsar polítiques feministes en tots els nivells.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut